Έχω απογοητευτεί από το class μου. Πίστευα ότι μόλις πιάσω επίπεδο 40 θα είναι ένας ευχάριστος χαρακτήρας, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν μου φαίνονται έτσι (και είμαι 40 πάνω από 3 μήνες).
Οι λόγοι?Ο Zealot είναι utility class, που σημαίνει ότι δεν είναι καλός πουθενά, αλλα μέτριος σε όλα. Το dps του δεν επιτρέπει αναμετρήσεις 1vs1. Το healing του δεν μπορεί να ισοσταθμίσει το dps που δέχετε ένα mellee dps class για να το κρατήσει ζωντανο. Το survivability είναι χάλια.
Είναι καλός μόνο για να συμπληρώνει τα υπόλοιπα classes (με τα HoTs, buffs και κάποια instant ranged damage spells & DoTs).
Τα παραπάνω σημαίνουν: Δεν μπορεί να παιχτεί solo, παρά μόνο σαν μέλος ομάδας. Μαζεύει πολύ δύσκολα τα rp. Δύσκολα heal-άρει μόνος του ακόμα και το group του (ένας λόγος που έχω δώσει έμφαση στα AOE heals είναι να μπορώ τουλάχιστον να μοιράζω 1-2 HoTs και να spamm-άρω ΑΟΕ heals)
Αποτέλεσμα:Αν κάνω log in και δεν έχουμε κάποιο guild warband, δεν έχω να κάνω τίποτα. Και μη μου πείτε ότι το παιχνίδι προσφέρει πολλά ή ότι μπορώ να μπω σε κάποιο open party. Αν ήθελα να farm-άρω, καθόμουν στο WoW. Τα Open Parties είναι κατά 90% γκρουπάκια παιχτών σε μορφή zerg, που farm-άρουν objectives και δεν έχουν άλλο στόχο και φυσικά δεν λειτουργούν σαν "ομάδες" αλλά σαν "μονάδες", κάνοντας ο καθένας του κεφαλιού του. Τα scenarios δεν μου αρέσουν και τα θεωρώ "αναγκαίο κακό", για να μπορέσω να μαζέψω κάποια rps, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζουν τον κόπο (τα scenarios στα οποία έχω κερδίσει πάνω από 6-7Κ rps είναι μόνο τα pre-mades.... διαφορετικά είμαι στα μισά και λιγότερα ίσως - γι'αυτό είμαι ακόμα 41rr

)
Επειδή, όμως, μου αρέσει το παιχνίδι (και κυρίως το pvp του) έφτιαξα 2 alts (μία Witch Elf και έναν Squig Herder - melee & ranged DPS) και την έχω καταβρεί. Δεν το βάζω πλέον στα πόδια μόλις συναντήσω κάποιον Order. Αντιθέτως επιδιώκω να τους πετύχω, γιατί γνωρίζω πως έχω πιθανότητες να τους κερδίσω. Και αυτό είναι πολύ πιο διασκεδαστικό, από το να βλέπεις έναν r40 Zealot να τρέχει να ξεφύγει από έναν order 5 levels μικρότερό του.
Το leveling είναι απίστευτα γρήγορο, τόσο στα ranks όσο και στα renown points.
Δυστυχώς όμως, μ'αυτόν τον τρόπο "ξεκόβω" από το guild. Όταν είχαμε τους alts μέσα στο guild, μπορούσα να δω αν υπάρχουν ανάγκες για healer.... τώρα απλά κάνω log-in τον Zealot και αν χρειάζεται κάπου κάποιος healer (έστω και gimp

) ακολουθώ... διαφορετικά κάνω log out.
Θα ήθελα να διαβάσω και τις γνώμες άλλων Zealots, μήπως και έχω τελείως λανθασμένες απόψεις για το class.
Cheers / Varvatos